MANIFEST AL FEMINITĂȚII – INTERVIU CU ELENA CUCICOVSCI

Care sunt valorile pe care se bazează Elena Cucicovsci?

În primul rând onestitatea! Onestitate față de mine și față de cei din jurul meu. Am realizat că dacă nu sunt onestă cu mine, și nu îmi recunosc sincer lucrurile care mă dor, care mă afectează, în fața cărora sunt poate neputincioasă, nu îmi dau voie să fiu femeie, să fiu vulnerabilă și să admit că sunt om și omul este supus greșelii. De aici începe acceptarea! Și din acceptare izvorăște dragostea de sine. 

Bineînțeles că m-am clădit ca om pe un fundament puternic și cred cu adevărat în divinitate, în forța creatoare, și mi-am însușit valori morale care să mă susțină pe drumul ales: empatie, generozitate, obiectivitate, loialitate, solidaritate, curaj, încredere, altruism, ambiție, responsabilitate, disciplină, compasiune. Fără fiecare dintre acestea nu aș putea să îmi fac treaba bine, nu aș putea ghida femeile prin luptele lor interioare și nu aș fi cine sunt astăzi. 

Ce reprezintă pentru tine feminitatea?

Feminitatea înseamnă relaxare, plăcere, satisfacție, sexualitate, bucurie și fericire! Feminitatea înseamnă să îți trăiești viața în flux, fără să ai nevoie de acțiune, testosteron, carieră și luptă cu bărbatul. Feminitatea înseamnă să știi să trăiești frumos, să fii fericită, să îți păstrezi stilul de viață și să îți păstrezi responsabilitățile de femeie. 

Feminitatea se află sub semnul principiul pasiv așa că femeile au nevoie întâi să învețe să se relaxeze și să trăiască fiecare clipă cu bucurie dacă vor să afle secretul feminității autentice. 

Cum poți descrie femeia secolului XXI, raportându-te la subiectele pe care le promovezi?

În societatea de astăzi, femeia își bazează existența pe energia masculină și nu reușește să îți acceseze energia ei creatoare, divinul și feminitatea. Femeile de astăzi sunt în concurență cu bărbații, orientate spre carieră, spre câștiguri financiare, funcții de stat și așa mai departe. Femeia secolului XXI este independentă, știe să schimbe cauciucurile de la mașină, mută mobila, repară orice în cază, zugrăvește și pune faianță. Însă, femeia secolului XXI nu știe că să fii femeie este o virtute, că femeia este dătătoare de viață și distrugătoare de inimi, că iubește necondiționat, că poate fi și puternică și sensibilă, frumoasă și demnă. Nu mai știe să îțipoarte feminitatea zi de zi cu mândrie, ca pe cel mai de preț accesoriu.

Cum a luat naștere Școala de Feminitate? Dar cea de Sexualitate? Ce pot învăța femeile în cadrul acestor două cursuri?

Femeile învață în primul rând să fie femei! Să se iubească pe ele însele căci fără iubirea de sine nu pot evolua și nu pot depăși blocajele în care se află. Dezinvoltura, creșterea stimei de sine, relaxarea, vitalitatea, încredere în forțele proprii și detașarea de factorii externi sunt alte lucruri esențiale pe care aceste femei le învață în cadrul cururilor mele. 

Școala de feminitate este ABC-ul fiecărei femei. Aici învață despre cum funcționează femeia și bărbatul, cum se face relaționarea în cuplu la nivel energetic, fizic și mintal, se învață cum se accesează energia feminină.  Școala Sexualitatea Femeii este dedicată celor care vor să își restabilească fluxul de energie sexuală învață despre curățarea canalului energetic, redescoperirea sexualității și a sursei interioare de armonie, putere, feminitate, fericire și abundență!

Descrie una dintre cele mai aparte transformări ale unei cursante după finalizarea școlii predate de tine.

Cel mai bun exemplu este o cursantă din Franța. La vremea respectivă încă nu împlinise 30 ani și nu reușea să rămână însărcinată. Făcea tratament de fertilitate de doi ani de zile și era pe tratament psihiatric cu antidepresive, soțul ei era medic și o făcea tot posibilul să o ajute cu ambele tratamente dar fără succes. S-a înscris la Școala de Feminitate și a reușit în mai puțin de jumătate de an să ajungă la un echilibru psiho-emoțional. A renunțat la toate tratamentele pe care le făcea, fără să îi spună soțului ei despre asta, și a reușit să rămână însărcinată. Copilul are acum în jur de doi ani și își face în fiecare zi părinții fericiți. 

Ce îți dorești să vezi în femeile de astăzi?

Fericire! Îmi doresc ca în fiecare femeie să văd fericire, abia atunci știu că trăiește în pol feminin și că îți accesează această stare indiferent de circumstanțe. Când se iubesc pe ele însele, când își descoperă feminitatea, senzualitatea, armonia, puterea, demnitatea, sexualitatea, energia creatoare, femeile sunt fericite. 

Din păcate, în ziua de astăzi prioritățile femeilor sunt diferite și multe dintre ele au focus pe carieră și obiective masculine. Ajung, apoi, la o vârstă și își dau seama că fericirea pe care au căutat-o nu se află în aceste lucruri și nu au de fapt valoare pentru ele. Atunci accesează cursurile de feminitate și încep călătoria spre cunoașterea personală și fericire autentică

Care sunt planurile tale pentru viitor, din punct de vedere profesional?

Evenimentele de la nivel internațional ne-au forțat să ne îndreptăm foarte mult spre online. Am reușit cu succes să ne îndeplinim misiunea și în aceste noi condiții pandemice, am continuat să predăm și să ne conectăm online cu participantele la cursuri. 

Dar pentru că măsurile s-au relaxat, și tot mai multă lume s-a vaccinat, a venit momentul să ne îndreptăm atenția către reconectarea fizică. Plănuim o mulțime de evenimente, vacanțe, reatreat-uri pentru femeile care accesează cursurile noastre.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.