A GIRL IN CAPRI

Dacă ar ști insula Capri că mi-a salvat viața, dacă ar ști insula Capri cum mi-a salvat viața…


Era 19 mai și în Napoli mă încălzea un soare blând, care, printre raze, îmi mai cânta câte o tarantella. Nu știam ce să aleg pentru o zi în care scopul era doar să mă simt. Nu bine, nu rău, ci să mă simt și să mă înțeleg, căci prea multe gânduri se certau cu mine în acea perioadă. Nu știam nici ce să mănânc, paste pomodoro sau pizza marinara, nici unde să merg, în Capri sau în Positano.

Am urcat în ferry către Capri fără așteptări, fără să știu prea multe despre cel ce avea să-mi fie micul meu Paradis. Modul în care Capri mă aștepta îmi aduce aminte de felul în care urmăream, în copilărie, poarta din capătul curții, pe care trebuia să intre bunicul din clipă în clipă cu înghețata la vafă pe care o savurăm împreună, povestind, cu buzele reci de vanilie, cum ne-a fost ziua. Așa mă aștepta Capri, familiar și cu nerăbdare. Așa l-am și asimilat, de la primul pas cu care l-am atins. Așa îl port și azi cu mine, familiar și cu nerăbdarea de a mă întoarce la el.

Să fi fost aerul, florile, marea, străzile, lămâile, păsările…sau să nu fi fost niciuna dintre acestea, ci doar sufletul meu care a capitulat pe insula care l-a liniștit de parcă se știau, de parcă aparțineau unul de celălalt și în sfârșit s-au regăsit. Cert este că după acea zi de 19 mai din Capri, inima mea bate altfel. Știu, am părăsit de mult timp locul acesta, m-am întors la ale mele, dar eu când îmi deschid sufletul, lipesc de el frumusețea care l-a mișcat.

Capri m-a salvat. Știu că sună bizar, dar ziua aceea pe insulă m-a salvat. Am încetat, ulterior, să mai caut răspunsuri pentru anxietăți în jurul meu și conștientizez că adevărata mea comoară, rezolvarea tuturor problemelor, poate fi găsită doar în interior. Cumva, pe propria mea insulă, care îmi bate în piept.

Now, no matter where I am, I am…A GIRL IN CAPRI.


Iubesc miresmele care mă transpun într-un loc drag, iar acum, când contextul nu ne permite să călătorim fără griji oriunde ne-am dori, o variantă bună de vizită este tocmai aceasta. Cei de la Notino găzduiesc pe site o categorie cu parfumuri citrice, unde l-am găsit pe cel care îmi poate alina dorul față de viața de pe insulă: A girl în Capri by Lanvin.

Parfumul este unul proaspăt, citric, ideal pentru vremea caldă, cu note de vârf de bergamotă, lămâie de Italia, cu inima scufundată în tonuri marine și floare de grapefruit, dar cu baza de lemn și mosc.

Dacă ar ști insula Capri că mi-a salvat viața, dacă ar ști insula Capri cum mi-a salvat viața…

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.