CĂRȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ DE CITIT ÎN LUNA NOIEMBRIE

Perioada prin care trecem acum nu trebuie privită drept una definită de opreliști, ci ca fiind un prilej de a reflecta mai mult asupra sinelui, a repara părțile care nu funcționează așa cum ne-am dori și  a face curat în mintea noastră înlocuind nesiguranțele, anxietățile și punctele slabe cu energie pozitivă, oricât de mică, pe care să o creștem ulterior, treptat, ca pe cea mai delicată dintre florile grădinii noastre interioare.

Am ales să împărtășesc cu voi trei cărți care pe mine m-au ajutat în procesul de dezvoltare, așa că fiecare dintre acestea va fi însoțită de câte un link către site-ul celor de la BookZone, de unde vi le puteți achiziționa la prețuri excelente:

  1. Tu ești Placebo: Cum să îți transformi mintea în materie, făcând-o să conteze – dr. Joe Dispenza

Am început cu acest titlu nu întâmplător, ci pentru că este, din punctul meu de vedere, esențială în înțelegerea puterii pe care mintea noastră o deține și cum singuri ne putem face rău, dar totodată și atât de mult bine dacă pricepem mecanismul de funcționare al creierului nostru.

Nu vă voi descrie conceptele pe care Joe Dispenza le propune, căci m-aș bucura să le descoperiți singuri, în schimb vă voi lăsa câteva citate pe care eu le-am <răpit> din paginile pe care le-am devorat de o mare curiozitate.

,,Nu există boli incurabile, numai pacienți incurabili.

,,Procesul funcționează nu datorită vreunei magii a comprimatului, ci deoarece corpul uman este cel mai bun farmacist al său și pentru că cele mai bune rețete sunt completate chiar de corp.

,,Cel mai bun mod de a preface viitorul este să îl creezi – nu din ceea ce este cunoscut, ci din necunoscut.

,,Trebuie să observi și să acorzi atenție acelor emoții pe care le-ai memorat și după care te ghidezi în fiecare zi și să decizi dacă a trăi în funcție de aceste emoții la nesfârșit înseamnă să te iubești pe tine însuți.

  1. Corpul meu, trauma mea, eul meu. Constelarea intenției, eliberarea de biografia traumatică – Franz Ruppert & Harald Banzhaf

După ce am înțeles, la modul general, cum mintea ne afectează sănătatea, cred că următoarea lectură ar trebui să fie aceasta. De ce? Ne este explicat pe larg faptul că bolile nu sunt bazate doar pe predispoziții organice, pe condiționarea vârstei sau pe expresia unor gene rele, ci sunt rezultatul experiențelor de viață pe care nu le-am putut procesa din punct de vedere psihic. 

,,În corpul nostru este stocat adevărul cu privire la experiențele noastre de viață. Corpul nu minte.

Societatea în care trăim astăzi este inundată într-un stres prin care doar o mică parte a învățat cum să înoate, așa că am reflectat mai mult asupra acestor aspecte punctate în interiorul cărții. Vă îndemn să aruncați o privire mai atentă asupra diferenței dintre stresul acut și cel cronic, care dintre ele ne salvează viața și care ne îmbolnăvește, iar apoi să citiți, chiar și de mai multe ori, despre traumele inimii și legătura lor cu planul afectiv.

,,Baza pentru profilul de personalitate al pacienților predispuși la infarct miocardic este lipsa iubirii și a tandreței materne.

  1. Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

Voi încheia acest articol într-o notă relaxată, atât la propriu, cât și la figurat, căci vă propun nu doar o carte extrem de ușor de citit și înțeles, cât și un ghid de a trage aer în piept și de a lua lucrurile ca atare.

Mi-am permis să păstrez mai multe citate din aceasta căci, nefiind o colecție de date științifice, spre deosebire de cele două exemple de mai sus, am notat câteva idei de care puteți ține cont chiar și până să achiziționați cartea și să puneți totul cap la cap.

,,Eu aşa văd și viața. Primim o mână de cảrți. Unii primesc cărți mai bune, alții mai slabe. Să ne agåțăm de cărțile primite și de sentimentul că am fost traşi pe sfoarả e uşor, însă jocul adevărat stă în deciziile pe care le luăm plecând de la cărțile din mâna noastră, riscurile pe care ni le asumăm și consecințele cu care alegem să trảim. Oamenii care iau în mod constant cele mai bune decizii în situația în care se aflã sunt cei care riscă, și în partidele de poker, și în viață. Şi nu e vorba neapărat de cei care au primit cele mai bune cărți.

Multă responsabilitate înseamnă și multă putere“. Cu cât alegem să acceptăm mai multă responsabilitate în viața noastră, cu atât mai multă putere vom avea asupra vieţii noastre. Acceptarea responsabilității pentru problemele noastre reprezintă așadar primul pas către rezolvarea lor.

,,Important este să te bazezi pe valori și standarde sănătoase, pentru că plăcerea și succesul vor veni în mod firesc. Ele sunt efectele secundare ale valorilor bune. Luate separat, sunt doar nişte momente superficiale de euforie.

,,Placerea este un zeu fals. Cercetările arată că oamenii care îşi concentrează energia pe plăceri superficiale ajung mai anxioşi, mai instabili din punct de vedere emoţional şi mai deprimați.

,,Dacă vrei să-ți modifici percepția asupra probleme lor tale, trebuie să-ți modifici valorile sau modul în care măsori succesul/esecul.

,,Conștiința de sine este ca o ceapă. Are multe straturi; cu cât o decojeşti mai adânc, cu atât te va face să plângi în momente nepotrivite.

,,Cine își imaginează că are voie să se oprească din urcuș vreodată mă tem că n-a înțeles despre ce este vorba. Bucuria este urcușul în sine.

,,E vorba de cea mai simplă și mai banală componentă a vieţii: succesul nostru este determinat de cât suntem dispuși să luptăm pentru el.

,,In Texas există o vorbă: „,Câinele cel mai mic latră cel mai tare”. Un bărbat sigur pe el nu simte nevoia să demonstreze că este sigur pe el. O femeie bogată nu simte nevoia să convingă pe nimeni cả este bogată. Eşti sau nu eşti. lar dacă visezi mereu la ceva, atunci nu faci decât să alimentezi la nesfârşit aceeaşi realitate subconştientă: cum cả nu ești ceea ce vrei să fii.

,,Dorinţa de a avea mai multe experiențe pozitive este prin ea însăși o experiență negativă. Şi, în mod paradoxal, acceptarea experienței negative este în sine o experiență pozitivă.

,,Emoțiile au evoluat cu un scop anume: pentru a ne ajuta să trăim și să ne reproducem un pic mai bine.

,,Din cauza asta e atât de important să nu te îngrijorezi. Nepăsarea va salva lumea. O va salva dacă acceptăm că e o lume nebună și că e în regulă să fie așa, pentru că aşa a fost mereu și așa va fi și de-acum înainte.

Eu cred că da, o doză de nepăsare va salva lumea, însă una de interes și grijă față de sine te va salva pe tine.

Cei de la BookZone vă pun la dispoziție nenumărate titluri, așa că vă sugerez ca, după ce accesați link-urile de mai sus, să explorați lecturile pe care ei vi le propun.

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.