SUB GENE

Dubrovnikul e purtat, pe de-o parte de Croația, pe de alta de o privire nostalgică. A mea. Ea îl păstrează între gene, între apă și ziduri, între apus și răsărit, ca niște bucăți de film tăiate dintr-o lungă peliculă. 


Mai întâi marea care taie glezne cu spuma valurilor ei, ca ma apoi sa fie decorate de razele unui soare care, la apus, nu se ascunde, ci se asază în sufletele localnicilor. Apoi pisicile. Blânde și mereu în așteptarea unei mângâieri, în același loc în care le-ai oferit-o pe cea anterioară. Sau în cel în care au mâncat din mâna ta. Nici ele nu pot decide care dintre opțiuni e mai hrănitoare. Apoi e Owen Wilson în fața casei mele, cu un zâmbet larg, în locul unui cânt de noapte bună. Un atelier de bărci în miniatură, cu scări care ar ascunde, parcă, la finalul lor, apele cele mai adânci. Paste inundate în sos de rosii, sunetul unui saxofon, intrerupt, pe alocuri, de păsările ce mergeau să întâmpine luna, toate împărțite cu ea, Laura Perico. Cafea la filtru. Încă o dată cafea la filtru. Fructele de mare proaspete, cărți vechi și mâini calde.


Dubrovnikul e ținut așa de privirea mea. Am acoperit-o cu ceva. Să nu o deranjeze nimeni din a observa și adora. Privirea mea poartă amintiri și încă ceva. Cele mai naturale și rezistente gene false pe care le-am folosit, Ardell Naked Lashes, numărul 420, căci mi le-am dorit într-o mărime discretă, astfel încât să îmi întregească look-ul mediteranean, cules, ai putea spune, din Marea Adriatică.


Asemeni majorității produselor pe care le achiziționez, și acestea sunt de pe Notino, de unde am ales și un adeziv pentru acestea, pentru a rezista un timp îndelungat, deși ele pot fi aplicate și fără un produs suplimentar, având o calitate aparte. Marea majoritate a produselor Ardell au ca materie primă păr uman sterilizat. Sunt foarte de efect și ușor de aplicat și de îndepărtat. 


Sub genele tale ce amintiri se află?


With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.