5 ALL BLACK ICONIC LOOKS

Negrul nu este o culoare, ci o non-culoare, dar dacă ar fi să luăm în vedere versatilitatea sa, eleganța și misterul ce potențează orice ținută, am putea afirma, asumat, tare și răspicat, că toate celelalte sunt non-culori, nu negrul, care le-ar putea înlocui pe verde, albastru, roz și ar face-o într-o manieră care ar aduce cu sine toate capetele întoarse de pe o stradă aglomerată.

            Cu siguranță pe asta au mizat și cele 5 fashion icons ale căror look-uri ți le vom prezenta mai jos, și care sunt dovada că negrul, pus alături de o atitudine remarcabilă, dă naștere adjectivelor precum: sofisticat, rafinat sau distins.

            Rochia neagră, lungă, semnată Givenchy, accesorizată cu mănuși înalte, pe care Audrey Hepburn o poartă în Breakfast at Tiffany´s își merită acest cap de listă, căci odată cu această apariție, negrul se îmbracă în rafinament, iar rafinamentul se îmbracă, la rândul său, în negru.

            Felul în care, la cei 16 ani ai săi, Kate Moss defila la săptămâna modei de la Milano, pentru Gianni Versace, într-un deux-pieces, cu o fustă aparent simplă și un top tip corset construit cu detalii ce o balansau, reflectă atitudinea pe care noi o avem față de negru: oh my God!

            Când vorbim despre modă iconică, stil fără egal și rafinament pulsat de atitudine, cu siguranță facem referire și la prințesa Diana. Look-ul pe care îl îndrăgim atât de mult a fost adoptat de către aceasta la o vizită în Canada, pe 23 mai 1986, și reprezintă un costum masculin, negru, reinterpretat, completat de o ruffled blouse, dar și de un diamant găzduit de rever, pe care îl putem înlocui astăzi cu orice broșă fabuloasă, căci efectul va fi unul amețitor.

            Cine nu și-o amintește pe Angelina în anii săi rebeli, când zâmbetul său larg părea a fi mărturia celor mai nebune seri newyorkeze, petrecute la brațul lui Billy Bob? Piele, t-shirts și cizme, all black, un stil atemporal, presărat de o atitudine goth, dar with a twist, pe care dacă   l-am descrie, și-ar pierde misterul. 

            Lista ar fi interminabilă, însă pentru a ne limita la cele mai reprezentative exemple, cel din urmă loc, și poate cel mai însemnat, va fi ocupat de vestita little black dress, pe care ne-au lăsat-o moștenire, nu doar nouă, iubitoarelor de modă, ci tuturor femeilor, indiferent de vârstă, interese sau stil vestimentar, Jean Patou și Coco Chanel. Purtată oricând, oriunde, e clar că niciodată, într-o astfel de piesă, nu vom arăta oricum.

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.