PEARLS, OF COURSE

Se spune că, în Roma antică, perlele erau extrem de îndrăgite de către aristocrați, și doar ei aveau permisiunea de a le purta, asociindu-le cu zeița Venus, a cărei legendă menționează nașterea sa precum acestea, dintr-o scoică.

Dacă pe noi, iubitoarele de perle, ne-ar reprezenta Botticelli în vreun fel, la prima întâlnire cu lumea, am fi pictate, nu ieșind din apele cele mai adânci, ci zărind lumina soarelui cu perlele deja odihnindu-și puritatea la gâtul nostru.

Cred că perlele sunt singurele bijuterii care pot înlocui o metaforă. Aș putea scrie un text, un vers, un gând, simplu și nestudiat, și doar alintând spațiile goale cu „perlă”, toată strădania poeților mari ar păli în fața noilor mele figuri de stil.

Nu, nu le-aș înlocui cu niciun diamant. Le port cu mine, zi și noapte, așa cum o fac și versurile lui Homer. Odată menționate de către acesta, nu mai pot fi șterse, nu pot fi uitate, alungate de pe pagină, căci și ea a făcut o la fel de mare pasiune pentru simbolul perfecțiunii: perla.

Să fiu brand ambassador Diva Pearls înseamnă a reprezenta bijuterii sofisticate, ci a susține sinceritatea, puritatea, rafinamentul și eleganța, așa cum nouă, purtătoarele de perle, în secret, ne șoptesc din adâncuri, scoicile ce nasc, pentru noi, pietrele cele mai enigmatice.

PHOTO: Carla Kirman

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.