LEMONADE & CO

Prima dată când am ajuns în Capri, mi-am spus că vreau să rămân acolo. De tot. Mi-am mai spus și că vreau să plece singură barca ce avea să mă ducă, ulterior, înapoi în Napoli și, de asemenea, să zboare fără mine avionul de a doua zi, spre București. Era ca și cum în loc de inimă, acum îmi bătea în piept…o lămâie. Una din care se putea face sorbet, după un timp, căci se răcise cu fiecare kilometru în plus ce mă despărțea de insula pe care am admirat-o, întâi, într-un film de al lui Melville Shavelson.


A trecut un an de atunci, iar reteta de sorbet chiar e cea mai bună, chiar și fără să ai inima frântă sau de gheață. Dar, delizia di limone este, pentru mine, de fapt, o stare. Nu sunt acum nici măcar în Italia, nici măcar în piața de unde îmi luam fructele preferate, nici măcar gustând din checul pufos, pe bază de lâmâie. Sunt acasă, strângând într-o mână pasiunea și dorul, iar în cealaltă un săpun pe care scrie mare „- Capri – Dolce Vivere-”. Ți-am zis, e o stare pe care o poți ține în palme oriunde te-ai afla.

–––––––––––

Acest produs „poveste”, „stare”, „alegrie” este găzduit de cei de la Notino și îl găsești la categoria săpunuri. Îmi place foarte mult la el, pe lângă feelingul pe care mi-l așterne pe piele, faptul că nu o usucă și nu o irită, ba chiar o hrănește atât de bine!

Piele hidratată. Tot ce tânjesc să am acum, căci datorită dezinfectantelor, mâinile mele catifelate au rămas, undeva, în luna februarie. Încerc să le aduc înapoi, folosindu-mă atât de produsul menționat anterior, cât și de o cremă în care am mare încredere, aparținând brandului Nuxe, despre care v-am mai povestit, căci doar de la ei îmi aleg uleiurile de corp. Denumirea acesteia este Rêve de Miel, conține miere, uleiuri prețioase și vitamina E. Mirosul este pe măsura așteptărilor și îmi place să o aplic de 3-4 ori pe zi. O găsiți, de asemenea, pe Notino, la categoria ce conține produse pentru igiena mâinilor.

Niciun self-care nu este complet fără o lumânare parfumată. Cred că aș putea introduce asta într-o listă cu reguli de viață. Ori, ar trebui să încep o listă cu reguli de viață aprinzând, întâi, o lumânare parfumată. Nu, nu am ales tot una pe bază de lămâi, îmi place să existe un echilibru în viața mea, din teama de a nu ajunge la saturație cu ceva sau cineva. Dar, referința ce ține de „insule”, rămâne prezentă, căci lângă limonada de pe masă/suflet/minte, în funcție de impactul pe care Capri l-a avut asupra fiecăruia, aprindem arome de piña colada, ananas, cocos. Acest Woodwick Island Coconut poate fi găsit în categoria ce ține de igiena locuinței sau, aș zice eu, igiena psihicului, căci efectul asupra mea e mai ceva ca unul dat de vreun ceai relaxant.

Hai să visăm. Mă găsiți pe insula mea. Cu lămâi. Acasă. Spălându-mi mâinile. De multe ori.

With love,

C

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.