BIJUTERII ALTFEL

Anna dello Russo spunea că „accesoriile sunt ca vitaminele pentru modă”. Nimic mai adevărat, căci parcă fără perechea potrivită de cercei, ținuta purtată suferă de un oarecare dezechilibru, ca și cum ar avea o criză de calcemie, de pildă.

Nu ți s-a întâmplat niciodată să nu fii sigură de o rochie, însă după adăugarea bijuteriilor totul să capete sens și să te îndrepți mult mai încrezătoare către evenimentul la care, înainte de a te accesoriza, te-ai fi dus doar pentru că ți-ai confirmat prezența și nu mai puteai da înapoi? Sunt sigură că ai trecut prin acest lucru, ni s-a întâmplat măcar o dată fiecăreia dintre noi. Cumva, m-am învățat minte acum și când dau peste bijuterii interesante, le achiziționez fără a le asocia unor ținute anume, știind că mă voi afla, la un moment dat, în situația în care singura salvare a unui outfit va fi fix acea broșă.

În cazul unor bijuterii, avantajul vine și din versatilitatea lor, din faptul că același colier poate spune o poveste diferită, în funcție de haina căreia îi este alăturat, astfel, el poate salva nu doar un singur gen de ținută. În categoria acestor accesorii își au locul și bijuteriile de la Huzum Art Bijoux pe care le-am descoperit recent și care arată deosbit, dar, asemeni exemplului dat mai sus, te lasă să le spui tu povestea, în funcție de ceea ce vrei să transmiți cu ajutorul lor. Ce le face speciale? Faptul că ele sunt realizate exclusiv manual prin completarea monturilor împletite din sârmă argintată non-turnish cu pietre semiprețioase.

Eu m-am jucat cu cerceii și inelul din sârmă de cupru, sârmă emailată și amazonit, piatra semiprețioasă, și le-am luat în călătoria mea către o estetică a anilor 1960, însă, dacă faci un exercițiu imaginar, le poți proiecta în orice cadru dorești, prin simpla lor asociere cu hairstylingul, make-upul și outfitul potrivite.

Dacă vrei să încerci acest tip de bijuterie, să te îndepărtezi de anonimat și să descoperi pietrele semiprețioase, vei găsi la ei și broșe, dar și mărțișoare, toate lucrate manual, căci tot bate a nerăbdare primăvara la ușă.


With love,

C

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.