FOREVER YOUNG

Întoarsă de la Unirii, de la librăria cu cărți în limba engleză descoperită recent, am început să răsfoiesc achizițiile, din curiozitatea de a afla anticipat ce îmi vor oferi filele din mâinile mele. Ajunsă la „A profund mind”, aflu de la Dalai Lama undeva pe la pagina 23 o idee pe care nu am știut niciodată să o spun, să o denumesc, deși nu puține au fost dățile în care am simțit-o. Și anume, există 3 tipuri de suferință, cea dintâi fiind mentală, psihică, a treia coincide cu „all things that exist (are bound in the nature of suffering)”, iar partea la care voiam să ajung, despre care îți și spuneam că am ținut-o nenumită, este suferința ce izbucnește nu din durere, ci de plăcere. Cum poate plăcerea să cauzeze asemenea stare? Ușor. De fiecare dată când trece, pentru că da, mereu trece, lasă în spate o anxietate, o dorință pentru mai mult.

Citind și recitind pasajul respectiv, mintea mi-a început să cânte „Forever Young”-ul lui Jay-Z și Beyonce care m-a marcat, mai mult decât o făcuse deja până atunci, la concertul de vineri seară din Milano. Am avut acum tendința de a scrie că am tăiat ceva de pe wish-list, dar de fapt nu, am îngroșat apăsat și insistent cu linii ce țin loc de „mai vreau!!” ceea ce mi-aș dori să se repete la nesfârșit, concertul ăla la care visez de prea multă vreme, atât de multă încât și cerneala cu care e așezat pe hârtia cu dorințele acelea mari începe să piardă lupta cu timpul, ștergându-se ușor, ușor, dar abia de acum, cu un motiv, să zicem, căci s-a îndeplinit. Piesa cu care au încheiat, pe care ți-am spus că o țin în mintea mea, de altfel un loc nu prea sigur, căci a reușit să se furișeze, previzibil, în inimă, m-a lăsat după seara de 6 cu toate senzațiile Pământului, printre care și suferința aceea, acum că știi despre ce vorbesc, numărul doi, tristețea că a trecut.

Tot ce e plăcut este și epuizabil, dar cred că asta este valabil pentru orice, excepând faptul că poți fi forever young fără să treacă vreodată. Goals. Promit să mă simt mereu așa. Tânără indiferent de numere sau nori.

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.