ORGANIC

O bună parte a copilăriei mi-a fost marcată de Looney Tunes, desen animat pe care îl urmăream dimineața, destul de devreme, în timp ce mâncam și mă pregăteam pentru o nouă zi la grădiniță. Bugs Bunny era personajul meu preferat, căci fiind atât de flușturatic, celebrul iepure reușea să mă amuze suficient de mult, încât să facă să îmi zboare somnul și mofturile provocate de alarma care suna, de luni până vineri, la 6 fără 10.

Dacă atunci eram atât de curioasă cu privire la ce se întâmplă cu el, a început în ultima perioadă să îmi pese, din ce în ce mai mult, cum ar fi fost tratat Bugs Bunny dacă nu ar fi fost fictiv. De ce? Folosesc cosmetice în fiecare zi, de tot felul, și fac asta de prea mult timp ca să mai  ignor ingredientele și modul în care sunt testate, adică pe animale, majoritatea, în special pe iepuri, șoareci sau porcușori de guineea. Un Bugs Bunny real ar fi fost menit, poate, să verifice dacă anumite substanțe sunt dăunătoare, prin injectarea lor în ochiul sau pe pielea sa. Și pentru că la orice există alternative, am conștientizat faptul că trebuie să consult detalii despre produsele pe care le utilizez, despre modul în care sunt preparate, despre testele de la baza lor, despre parabenii din conținut, despre felul în care îmi afectează pielea și că trebuie, pe cât posibil, să îmi îndrept alegerile mai mult către produsele bio. Astfel, am reușit să găsesc cosmetice, din mai multe categorii, ce le pot suplini cu brio pe cele nu la fel de naturale. După ce mi-am rezervat câteva ore pentru „studiul” opțiunilor mele, iată ce cosmetice bio am ales de pe Notino, din categoria special dedicată produselor de gen, și cum s-a prezentat fiecare:

  • Uleiul uscat multifuncțional cu sclipici pentru față, corp și păr, NUXE Hulle Prodigieuse, pe lângă faptul că este lipsit de parabeni, uleiuri minerale sau materii prime de origine animală, are avantajul de a lăsa în urmă o piele foarte, dar foarte delicată. Eu l-am folosit, până acum, de vreo 4-5 ori și o voi face înzecit, nu doar pentru că hidratează bine, ci pentru că picioarele mele arată ca fiind gata de pozat, de fiecare dată după ce aplic produsul.
  • Pe mine mă atrag, atunci când vine vorba de parfumuri, note precum mosc, patchouli, lemn. Fiind în căutarea unui produs din ingrediente naturale, am descoperit ceva ce se potrivea cerințelor mele și, bonus, avea, printre notele de bază, delicioasa vanilie. M-am temut, inițial, că va fi prea dulce, însă este exact genul de parfum de care nu ai cum să te saturi dacă ai câteva pe care scrie „OUD” în colecția ta. KORRES Vanilla (Freesia/Lychee) se numește sau, aș zice eu acum, Parfumul Acela Pe Care Nu Vreau Să Îl Împart Cu Nimeni!!
  • Vara trecută căutam o cremă pentru pielea mea sensibilă și destul de pretențioasă, așa că, urmărind pe YouTube diferite sugestii, am dat, nu de puține ori, peste WELEDA Skin Food. Mi-am propus să o achiziționez, însă nu am găsit-o la timpul respectiv și mi s-a șters din minte în următoarele săptămâni. Norocul a făcut să îmi sară în ochi acum, când îmi doream schimbarea aceasta, când căutam ceva fără parabeni, când voiam un produs creat de un brand care ține cont și de medul înconjurător. Și zic noroc pentru că această cremă hrănitoare, cu ierburi, mi-a redus iritația de pe spate cu care m-am ales în ultimele luni. Promit să vă țin la curent dacă mă va scăpa în totalitate de această problemă.

De aproape două săptămâni folosesc aceste trei produse despre care v-am povestit și simt că e un pas important spre a mă detașa cât mai mult de cele care aduc dezavantaje mediului, animalelor și, totodată, nouă, celor care le folosim iresponsabil, adesea.

Go ORGANIC!

With love,

C

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.