SĂ-MI FIE VARĂ TOATĂ VIAŢA

M-am mutat la mare. M-am mutat la mare chiar dacă acum sunt la 400 de km depărtare de malul care capturează libertatea fiecărui val. Mi-am propus lucrul acesta de ani buni, după fiecare ultimă fotografie de la sfârşitul lui august în care mă lăsam udată de farmecul ei, pe care aveam să îl port până simţeam că e timpul să mă întorc la ea, să o revăd şi să ne îmbrăţişăm în larg, ca un simbol al dorului împărtăşit de amândouă în timpul petrecut separat.

M-am mutat la mare şi nici măcar nu mi-am cumpărat casa la care tocmai am încetat să mai visez, căci ar fi trebuit să îmi car până la epuizare nenumărate bagaje, să decorez camerele şi să mă fac confortabilă pe noua canapea din catifea turcoaz. Dar prefer aşa, cum m-am mutat eu, de tot, fără să spun nimănui, fără să plătesc cazare sau să cumpăr parchet pentru locuinţă, fără să mă tem că vreodată îmi va fi jefuită casa, fără să umblu cu cheia după mine.

M-am mutat de tot: inima mi-a rămas la mare. Îmi apare un rânjet în colţul gurii la gândul dorinţelor ce mi le rosteam, în tăcere, din iunie şi până când sesizam că timpul alerga după septembrie: să îmi fie vară toată viaţa, să îmi fie nisipul covor, cântec sunetul pescăruşilor, deşteptător picăturile din mare cu care vântul lin mă va alinta de „bună dimineaţa!”.

M-am mutat la mare de tot.

SEA&SAND SWIMWEAR

WITH LOVE,

C

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.