LA VITA E BELLA

Am zile în care mă văd prin 2030 pe străzile New York-ului, alergând pe tocuri mult prea înalte pentru a fi purtate la cumpărături, cu genţile pline de legume şi mâncare fără gust, în drumul meu spre bucătăria penthouse-ului în care mă aşteaptă copiii mei înfometaţi, şi zile în care îmi imaginez prin anii ’40 rochia dansând lubric prin vântul călduţ din Arezzo, ce, parcă, mai mult cântă decat bate, şi ai zice că ţi-l aduce mai aproape de ureche, cu fiecare adiere, pe Nicola Piovani şi al său pian, exact ca în „La Vita e Bella”.

Astăzi este una dintre acele zile în care, după ce mă plimb admirând arhitectura clădirilor faste din apropiere, aşa cum prefer să mă relaxez uneori, în după-amiezile însorite, mă bucur de o porţie mult prea picantă de spaghetti aglio, olio e peperoncino, peste care cer să îmi fie pus extra-pătrunjel, ca de obicei, şi îmi repet, pentru a nu ştiu câta oară, cu zâmbetul pe buze, că o porţie de paste nu mă va ajuta cu vorbitul fluent în italiană, la care, da, sper. Şi când te gândeşti că, de cele mai multe ori, eşuez lamentabil la rotirea spaghetelor în lingură, pastele nu se sorb, nu se taie, furculiţa se învârte în sensul opus acelor de ceasornic şi aşa mai departe; prea multe reguli pentru satisfacţia de a purta cu tine un aer specific Florenţei.

Deşi experienţele mele cu spaghetele mă amuză de fiecare dată, am momente în care le abandonez pentru o felie de pizza cu blat pufos, care îmi anulează orice tentativă classy, însă mă scot uşor aşezându-mi pe cap pălăria potrivită şi purtând acea rochie ce îmi oferă alura specifică unei purtătoare de nestemate faimoase. Aceasta este de la Nissa şi mă face să mă simt ca în filmul italienesc despre care ţi-am spus ceva mai sus.

With love,

C

6 Comments
  1. Hello blogger is see you aren’t making money
    on you website. You can earn a lot using one simple method, search on youtube: how to make money online reselling
    seoclerks

  2. Tocmai ti-am descoperit blogul si am citit cu placere textul si m-au incantat fotografiile. Am dat de numele tau pe pagina de Facebook a celor de la Snobbish Burger. Fiind in vacanta in Romania, mai exact in Bacau, pt. cateva zile, sunt in cautare de locuri noi, cu mancare buna. Am ajuns apoi pe pagina ta de Facebook si apoi pe blog. Semeni foarte bine cu Monica Belucci, de altfel si numele tau seamana putin cu al ei 🙂 Te-ai potrivi perfect in filmul de mai sus (care e unul din filmele mele preferate). Daca te fascineaza Italia si n-ai urmarit inca Roman Holiday cu Audrey Hepburn (desi sunt convinsa ca l-ai vazut deja), ti-l recomand cu mult drag. E minunat. Si tot legat de Italia, Aziz Ansari are un serial, „The Master of None”, iar sezonul 3 incepe fix cu Italia si e tare fain: multe paste, peisaje superbe si multa bella vita.
    P.S. Sa stii ca se gasesc si legume cu gust in America. Nu locuiesc la NY, ci mai la sud, dar mananc mult mai multe legume ca in RO si chiar ai de unde alege: si varietate, dar si gustoase.

    Fug sa te caut si pe Instagram. I’ll be back 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.