5 THINGS I LEARNED FROM AUDREY

Astăzi îţi voi vorbi despre ceea ce ai spune că e un clişeu, căci îmi voi identifica modelul de eleganţă şi stil cu regretata Audrey Hepburn. Ea este cea care m-a făcut să îmi doresc cu ardoare inelul de la Tiffany, după ce deja apariţiile sale m-au determinat să îmi achiziţionez nenumărate perechi de cercei fini şi preţioşi; ea este cea a cărei siluetă delicată îmi zâmbeşte de pe bicicleta alb-negru, prinsă între ramele aurii ale tabloului aşezat pe peretele meu roz pudrat, de care stă sprijinit, aşteptandu-mă mereu, aş spune, patul meu mare, cu efect anestezic. Actriţa mea veşnic favorită parcă mai strâmbă din nas când vede că las să plece la plimbare câte o bucăţică din ceea ce îmi place să numesc „l’élégance et le goût du raffinement” pe care am tot încercat să i le fur din fiecare „Roman Holiday” vizionat, şi parcă e pe punctul de a lua mâinile de pe ghidon, îndreptându-le spre punga mea cu chipsuri, adresându-mi un „nu aşa te-am învăţat”.

Ai avut şi tu momente în care te-ai întrebat „what would Audrey do?”, ei bine, mie mi s-a întâmplat, poate pentru că m-a interesat mult persoana ei sau graţia care i se transformase în aură. Astăzi mi-am zis „what would Audrey wear?” şi mi-am compus un outfit inspirat din graţia ei. De fiecare dată când se termină un film cu ea pe care îl revăd iar şi iar, rămân cu aceeaşi impresie: nu, ea nu este elegantă, Audrey este eleganţa întruchipată, prin gesturi, vorbe, haine, prin prezenţă şi, cercetând mereu despre ea, iată 5 lucruri cu care am rămas:

1.”Frumuseţea unei femei nu se află în estetica feţei, ci adevărata frumuseţe a unei femei se reflectă în sufletul ei.”

Sinceră să fiu, aş rescrie asta la nesfârşit, poate aşa se va adăuga acest adevăr, până la urmă, pe listele cu convingeri ale cât mai multor persoane. Adevărata frumuseţe e cea pe care nu o vedem deloc la suprafaţă, aşa că, înainte de a judeca după copertă, să răsfoim, pentru început, câteva pagini.

2. „Râsul vindecă o multitudine de boli. Este, probabil, cel mai important lucru la o persoană.”

Am învăţat să îmi fac timp să râd, să mă bucur, pur şi simplu, până şi in cele mai innourate zile, când începi să râzi, parcă răsare soarele, aşa că, încearcă să transformi în câte o mini vacanţă de vară fiecare zi, oricum ar fi ea.

3. „Dacă mă căsătoresc, vreau să fiu foarte căsătorită.”

În plan secundar, m-am gandit mereu la vorbele ei ca la un îndemn spre a-ţi îmbrăţişa deciziile şi a-ţi asuma asta la maximum. Orice ai face, fă-o la cea mai înaltă capacitate, pe principiul lui Platon de a face ceea ce-ţi aparţine, fiind cea mai bună versiune a ta.

4.”Lucrurile bune nu îţi vor pica singure în braţe. Dumnezeu este foarte generos, însă se aşteaptă să îţi joci mai întâi rolul.”

Cam la asta ar trebui să te gândeşti şi tu de fiecare dată când îţi deschizi ochii dimineaţa, ca apoi să poţi spera la miracole, dar numai în timp ce dai tot ce este mai bun pentru a pregăti condiţiile necesare apariţiei lor. Munceşte pentru visul tău, nu renunţa niciodată, trebuie să urci toate scările pentru a ajunge la cel mai înalt nivel dorit; important este să îl pui şi pe Dumnezeu în ceea ce faci şi îl vei regăsi în tot ceea ce ţi se întâmplă.

5.”Ca să fiu sinceră, încă citesc basme şi îmi plac cel mai mult dintre toate scrierile.”

Sau, cum îmi place mie să o spun, o invitaţie la visare, la a te dezbrăca de griji, de a crede în poveşti şi în neprevăzut.

Sometimes, let’s just think like Audrey!

-în fotografii port un deux-pieces all black de la Bogas

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.