#BiggerChristmas

Aştept Crăciunul cu aceeaşi nerăbdare care îmi umbla prin micile vene în  primele ierni ale existenţei mele, mai exact, în momentele precedente celui în care urma să recit poezia la serbările ritualice care culminau cu apariţia unui Moş destul de bizar-nu semăna nicând cu cel din imaginaţia, cărţile, filmele sau nici măcar desenele noastre-fapt ce sper că s-a rezolvat astăzi, iar stocul de bărbaţi costumaţi în roşu, cu sac în spate, s-a îmbunătăţit considerabil.

Fiecare sfârşit al evenimentelor şcolare de acest tip era aţintit de întrebarea “Care dintre noi va primi cadoul cel mai mare?”, iar norocosul se putea bucura de o intitulare destul de apropiată de ce am fi putut numi noi atunci “tare cuminte”. În anii aceia, când încă nu reuşeam să împodobesc şi cele mai înalte crengi ale bradului ce îmi promiteau, mai ceva ca Peter Pan, că îmi voi dori să mă pot întoarce la ornatul pomului doar până la jumătate, Crăciunul meu era poavazat cu idei precum “cât mai grandios”, “cel mai mare cadou”, “dulciuri din abundenţă”, “colinde până la plictis”. Totul la superlativ, fiecare detaliu ieşit din ordinul a tot ce putea fi normal sau limitat.

Se spune că mai întai ne formăm obiceiurile, iar mai apoi acestea ne formează pe noi. Doar aşa am găsit răspuns la dilema adjectivelor la gradul comparativ de superioritate pe care mă trezesc a le rosti, fără a le trece prin filtrul minţii, cu fiecare început de decembrie: mai multă zăpadă, globuri mai colorate, prăjituri mai dulci, poveşti mai lungi şi, cu superficialitatea din inima copilului de 5 ani care se activează odată cu ninsoarea din Ajun, ei bine, cadouri mai multe.

Cadourile care apar din abundenţă sunt perfect asociabile cu un Crăciun grandios. Şi pentru că darurile nu întârzie niciodată să îţi bucure până şi cele mai ascunse celule din corp, atunci #BiggerChristmas = More Joy. Am avut, la începutul articolului, un moment de nemulţumire asupra Moşilor ce îmi aduceau cadouri în copilărie. Realizez, acum, că efortul de a pretinde că sunt convinsă de autenticitatea lor a meritat, căci anul acesta am parte de unul, fără barbă, ce-i drept, dar care spală păcatele celor anteriori, pe numele lui Notino, ce tocmai mi-a oferit mai multe cadouri, mai multă bucurie, mai multe surprize. Crăciunul nu e doar despre comparative de superioritate şi superlative, ci, substanţa sa dominantă este sentimentul de a împărtăşi cu restul fericirea. Acum întelegi de ce nu am putut păstra pentru mine magia de pe site-ul Mosului Notino?

Eu am plasat scrisoarea sau comanda de Crăciun destul de devreme, din teama de a nu risca intrarea in posesie a ceea ce aveam nevoie pentru a mă simţi mai specială de sărbători (ţi-am spus că nu pot opri adjectivele de genul), însă s-au dovedit a fi doar o născocire a imaginaţiei, pentru că, ulterior, m-am asigurat de faptul că sacul este plin, si nu cu orice, ci cu pachete promoţionale care sunt gata să fie desfăcute sub bradul tău.

Ţii minte când în copilărie povesteam celor din jur despre darurile primite în seara magică? Recunosc, tânjesc după momentele acelea, dar, de dragul lor, voi face o trecere în revistă a cadourilor primite, de care m-am folosit deja spre realizarea look-ului din fotografii:

  1. Artdeco Fixing Powder – nu am mai folosit produse Artdeco până la acesta, care mi-a lăsat doar impresii pozitive. Îmi fixază machiajul feţei şi cel al buzelor, căci obişnuiesc să adaug pudră şi peste rujuri, pentru a menţine culoarea aplicată o perioadă mai lungă. Big, big like!
  2. Makeup Revolution Brow Revolution – numele lui spune tot, Brow Revolution cred că i se potriveşte întru totul, pentru că am simţit, într-un final, că îmi pot corecta sprâncenele exact cum mi-am dorit, fără să rămână vizibile golurile pe care încerc, de obicei, să le acopăr.
  3. Rimmel 1000 Kisses – îmi place să îmi conturez buzele cu un creion închis la culoare, indiferent de nuanţa rujului aplicat ulterior, aşa că acesta mi s-a părut potrivit obiceiurilor mele. S-a dovedit a fi exact cum mi-am închipuit. Mi-am zis să profit la maximum de el în look-ul de astăzi, aşa că l-am întins pe toată zona buzelor, în scopul formări unui efect ombre.
  4. Makeup Revolution New-Trals vs Neutrals – am făcut o pasiune pentru culorile din această paletă. Mi se pare că ochii mei, în culori căprui-verzui, sunt puşi în evidenţă de nuanţele de roz şi cărămiziu cu care m-am jucat pe pleoape. În penultima comandă dată pe Aoro by Notino am ales o altă paletă, aparţinând aceluiaşi brand, însă în nuanţe predominant nude, pământii sidefate. Să vedem care va fi următoarea!
  5. Versace Crystal Noir Eau De Parfum – portocală, bujor, mosc, lemn de santal, ambra. Îmi inspiră senzualitate şi delicateţe. P.S: perfect pentru întâlnirile la începutul cărora vrei să auzi un “ce bine miroşi!”.

Tu ce ai trecut în scrisoarea pentru Moşul?

With love,

C

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.